TIPS INFÖR UTSTÄLLNING
Träna hemma på att låta någon för hunden känd resp. okänd  känna igenom din hund, titta på tänder, öron osv.

Träna på att visa din hund i det tempo som passar den bäst.

Bada din hund några dagar innan utställningen. Använd ett schampo och balsam som du vet är bra för din hund så slipper du otrevliga överraskningar som tex mjäll.

Klipp hundens klor. Detta gör man också ett par dagar innan så att de får en chans att slipa till sig lite. Då ser de inte så kantiga ut.
Se till att vara i tid till vaccinationskontrollen. Undvik att låta hunden gå runt och hälsa. Alla klarar inte den stessfaktorn, även om DIN hund gör det!!!!

Var beredd på att det kan bli en lång dag med väntetider. Se till så att både du och din hund kan koppla av under dagen. En bur eller tex en hage av kompostgaller är bra att förvara hunden i under dagen.

Var i god tid vid din ring och håll koll på ditt startnummer. Värm upp din hund och dig själv innan ni ska in i ringen. Se till att du har bra skor som är lämpliga att springa i. Var positiv mot din hund i ringen. Känner du dig stressad och nervös, så blir även  hund det. Var en trygghet för din hund under dagen.

I konkurrensen, var noga med att hålla avstånd till ekipagen framför och bakom. Var beredd på att få springa en hel del då rörelserna tillsammans med förarkontakten till stor del är utslagsgivande. Jobba därför mycket på kontakten med din hund. När du ställer upp din hund kan du stryka den under hakan. Hunden får en bättre resning och det stärker hund-förar samanhållningen.

TÄNK PÅ ATT det är samma glada och trevliga kompis du har med dig hem igen efter utställningen, oavsett resultat..